Expresní dodání

Expresní dodání

expedice do 24h

Sleva 10-30%

Sleva 5%

Registrace zdarma

Doprava zdarma

Doprava zdarma

od 1.000,- Kč

Dárek zdarma

Dárek zdarma

ke každému nákupu

India Nilgiris Karnataka 250g - mletá

Facebook Tisknout
  • Kód 17
  • Záruka 6 měsíců
  • Čas dodání 48 hodin
  • Dostupnost Skladem

Při středním pražení se indická káva vyznačuje měkkou chutí a jemnou kořeněnou vůní.

Cena bez DPH: 147 Kč
Cena s DPH: 169


Podrobné informace

 

India byla výrobcem a vývozcem výjimečných káv již před více než 150 lety.

V současné době je India je pátým největším producentem

kávy Arabica na světě, za Brazílií, Kolumbií, Mexikem a Etiopií.

Kořeny India kávy jsou staré téměř 400 let.

Legenda označuje muslimského poutníka Baba Budana,

který sem přivezl kávová semena z pouti do Svaté země.

On prý zasadil je blízko jeho jeskyně v Chikmahlur ve státě Karnataka,

která je nyní považována za kolébku India kávy.

Komerční pěstování kávy v India začalo v roce 1840, kdy Britové založili kávové plantáže v horách jižní India

Zdejší tropické podnebí, vysoká nadmořská výška, slunečné svahy, bohaté srážky,

půda bohatá na obsah humusu a dobře odvodněné podloží je ideální pro pěstování kávy.

 

Káva India Nilgiris má barvu, tvar a velikost zrn, jakož i jejich aroma a chuť jsou výsledkem

speciálního posklizňovou úpravou.

India káva India Nilgiris byla historicky dodávána do Evropy v dřevěných sudech,

přičemž čtyři až šest měsíců pluly kolem mysu Dobré naděje před dosažením jejich cíle.

Káva India Nilgiris, uložená pod vodní hladinou, a udržovaná se ve vlhké atmosféře o vlhkosti,

pronikající do dřeva, prošel tímto procesem na své dlouhé cestě na trh.

 

Když se káva  India Nilgiris dostala do Evropy, jeho barva se změnila z jasně zelené až bledě zlaté

a její kyselost plodiny zmizela.

Tento proces „Monsooning“ byl později systematicky replikován v Indii

s cílem soustavně reprodukovat známou chuť z historických cest do evropských přístavů.

Proces Monsooning sestává z vystavení přírodního kávového zrna ve vrstvách 4-6 palců tloušťky

s monzunovými větry v dobře větraných cihelnách nebo betonové podlaze.

Tento proces se provádí na západním pobřeží India, s využitím větrů jihozápadních monzunů od měsíce června do září.

Zpracovávání začíná nejkvalitnějšími zrny, Arabica Cherry-AB, která již byla zpracována suchou metodou.

Ve vlhkosti zrno absorbuje vlhkost a následuje zvětšení objemu.

 

Na konci monzunového období se tato káva přestěhuje do sušší oblasti pro dlouhodobější skladování.

V tomto 12-16 týdnů procesu zrna absorbují vlhkost v několika fázích,

zvětší se na téměř dvojnásobek své původní velikosti a rozvoj barvy v rozmezí od světle zlaté až světle hnědé.

Konečným výsledkem India kávy je zvláštní, unikátní chuť.

 

 

India

Výsledek obrázku pro india coffee

Napište svou recenzi

S odesláním recenze souhlasíte s těmito pravidly, v případě že recenze nebude splňovat naše pravidla publikace, nebude zveřejněná.

Darka coffee předplatné
Související produkty

Etiopie Yirgacheffe Natural 250g
Novinka
Skladem
Akce
-16% 159 Kč
India Nilgiris Karnataka 1kg
Skladem
589 Kč
Kenya Thika Kiriaini AA 250g
Novinka
Skladem
239 Kč