Expresní dodání

Expresní dodání

expedice do 24h

Sleva 10-30%

Sleva 5%

Registrace zdarma

Doprava zdarma

Doprava zdarma

od 1.000,- Kč

Dárek zdarma

Dárek zdarma

ke každému nákupu

Puerto Rico Yauco Fino AA 100g - mletá

Facebook Tisknout
  • Kód 51
  • Záruka 6 měsíců
  • Produktové číslo 100 g (balení)
  • Čas dodání 48 hodin
  • Dostupnost Skladem

Portorická káva má jemnou chuť, je jemně nebo příjemně kyselá s chutí kakaa.

Cena bez DPH: 199 Kč
Cena s DPH: 229


Podrobné informace

 

Země: Puerto Rico

Region: Yayuya

Farma: San Pedro

Farmář: Roberto Atienzo 

Odrůda kávy: Yauco Fino AA

Druh kávy: 100% ARABICA 

Certifikace: Ne

Zpracování:  Mokrým promytím

Sklizeň: červenec až únor

Pěstování: 400 m.n.m.

Chuť: Čokoláda, karamel, koření

Příprava: 7g kávy, 95°C  

Balení: 250g

Trvanlivost: 6 měsíců

Producent: Darka Company s.r.o

 

 

Hacienda San Pedro Káva:

 

Puerto Rican řemeslná káva, čtyři generace moudrosti vedou k jedinečnému a lahodnému charakteru nejlépe oceněné kávy naší země Puerto Rico. 

Takže si zasloužíme univerzální uznání, že jsme jej podepsali pod jménem a příjmením Roberto Atienza. 

Káva z farmy San Pedro v Puerto Rico má tak bohatou a svůdnou chuť, je tak měkká a sametová, že překvapí duši. 

Její aroma je klasické polosladké, karamelizované jemnými nuancemi čokolády a jemnými podněty aromatických koření, zejména šalvěje a rozmarýnu.

Historie kávy San Pedro v Puerto Rico se datuje do konce 19. století, kdy 13letý španělský chlapec dorazí na břeh Puerto Rico jen s jedním kufrem a velkými sny. 

Emeterio Atienza byl vynikajícím pracovníkem, který ve velmi krátké době dosáhl pozici komorníka a pak předáka jednoho z nejprestižnějších kávovarů v Puerto Rico. 

Kromě toho, že pracoval s půdou, byl Emeterio učitelem zemědělství a získal respekt k ostatním kávovníkům za svou moudrost, vytrvalost a dobré srdce. 

V roce 1930 po letech tvrdé práce, se Donu Emeteriovi konečně podařilo koupit svou vlastní farmu v sousedství Coabey z JAYUYA a pokřtil ji Hacienda San Pedro. 

Každé ráno za úsvitu vyjížděl na koni se svými sedmi dětmi, aby navštívil farmu, aby zkontroloval rozkvět kávových stromů. 

Každý kávovník v Puerto Rico měl své vlastní jméno, tradice pokračovala až po jeho nejmladšího syna Alberta.

V tradici dnes pokračujejeho i vnuk Roberta Atienza, ctí tak dlouhou rodinnou tradici, která zahrnuje po čtyři generace rodiny ATIENZA.

 

Káva z farmy San Pedro v Puerto Rico je stále pěstována, vybírána ručně a vyráběna se stejnou řemeslnou péčí, která byla prováděna v době Dona Emeteria.

Dokud není káva vyschlá ve starých bubnech, které jsou na farmě více než 100 let. 

Don Roberto během kritických hodin sušení kávy tráví noci vzhůru vedle bubnů, stejně jako jeho dědeček, čeká, až bude káva připravena k vypuštění.

Roberto Atienza se osobně stará o detaily jak realizovat sny svého dědečka, přinášejícího světu nejlepší kávu v Puerto Rico,

 

Region: Yayuya

Výsledek obrázku pro puerto rico yauco

 

 

Puerto Rico - výroba kávy:

Tento malý ostrov zahrnuje asi 9 000 kilometrů čtverečních v Karibiku, mezi Dominikánskou republikou a Panenskými ostrovy a má zhruba 4 miliony obyvatel. 

Puerto Rico bylo - před více než sto lety - jedním z největších vývozců kávy na světě. 

Zatímco tomu tak již není , existuje ještě několik společností, které stále rostou, zpracovávají a produkují vysoce kvalitní Puerto Rico kávu,

která jsou příjemným požitkem. 

Pouze asi 1% kávové produkce Puerto Rico se však vyváží.

 

Přísné předpisy USA znamenají, že existuje značná shoda mezi regiony a a že konzistence je obecně na vysoké úrovni. 

To má obecně nižší kyselost, což má sladké čokoládové a karamelové příchutě. 

To je částečně způsobeno nižšími rostoucími nadmořskými výškami (750-1000 metrů) ,

ačkoli některé hory v Puerto Rico dosahují až 1400 metrů.

Místní ceny kávy jsou nižší, než když jsou vyvezeny a jsou silně regulovány vládou. 

Jako prostředek k ochraně zemědělského průmyslu je káva dovezená do Puerto Rico zdaněna za 2,50 dolarů za libru, což brání tomu,

aby levnější káva zaplavila zemi z jejích levnějších sousedů. 

Dokonce ještě přibližně 10 000 000 kilogramů kávy se dováží na ostrov každý rok.

Vyšší životní úroveň znamená, že existuje méně Puerto Ricans,

kteří jsou ochotni provádět vybírání kávy s nízkou mzdou, tolik z plodin je z roka na rok nezanecháno. 

Sběrná sezóna se pohybuje od srpna do března a vývoz činí pouze 0,01% celkové světové produkce. 

Přidejte k tomu, že asi třetina kávy se spotřebuje místně a není k dispozici mnoho kávových zrn pocházejících z Puerto Rico. 

Plantáže jsou typické menší farmy v rozmezí od 1 do 100 akrů.

 

 

Některé pěstované odrůdy:

Yauco Select

Rioja

Yaucono

Cafe Rico

Crema

Ciales

Adjuntas

Coqui

Alto Grande Super Premium

 

 

Odrůda kávy: Yauco Fino AA

Výsledek obrázku pro puerto rico coffee plantation

 

 

Puerto Rico Zelené káva:

 

Poměrně vyšší cena Puerto Rican kávy znamená, že se často balí do pytlů o hmotnosti 45 kg / 100 lb, známých jako quintales ,

častěji než na vyšší standard 69 kg / 154 lb. Káva je zpravidla přivážena do Severní Ameriky, Evropy a Austrálie prostřednictvím makléřů,

kteří se zabývají logistikou a importováním papíru spojeného s dovozem kávy,

nicméně přímý obchod se samotnými zemědělci je možný ve Spojených státech.

Standardní odrůdy z Puerto Rico zahrnují Bourbon, Porto Rico, Pacas Caturra. 

Malé pěstované odrůdy zahrnují Catimor, Catuai a Typica.

 

 

Kávovník Puerto Rico je často považován za jedno z nejlepších káv espresso na světě, přičemž vyvážená chuť je udržována v tmavším pražení. 

Karibská oblast Puerto Rico, Jamaica, Haiti a Dominican Republic, kávy zde  jsou pěstovány  ve výšce 1000 až 3500 m.n.m. 

Káva je zpracována tradičním způsobem 24 hodinové  mokré fermentace a mytí,  5 až 7 dnů se pak suší na slunci.

Káva se stala velmi oblíbenou ve vyhlášených restauracích a kavárnách v Japonsku a začala nahrazovat do té doby velmi oblíbenou kávu

Jamajka Blue Mountain, která díky hurikánu přišla o řadu kávovníků.

Káva se však stala velmi oblíbenou a dnes má pevné místo v těch nejlepších podnicích a řadí se mezi top kávy, které můžete ochutnat a vychutnat si kávu,

kterou si určitě zamilujete.

Puerto Rico káva má jemnou chuť, je jemně nebo příjemně kyselá a typicky střední až tmavé pražení ke zvýšení chuti kakaa.

 

 

Puerto Rico kávové značky:

  • Alto Grande
  • Artesania Boricua
  • Cafe Sabino
  • Cafe Molido
  • Cafe Tero
  • CariBeans
  • Cafe Aromas Del Campo
  • Hacienda San Pedro

 

 

Historie kávy v Puerto Ricu:

 

První kávovník byl přivezen v roce 1736 a záhy byl jednou z hlavních komodit exportovaných do Evropy.

Brzy se káva stala hlavním exportním produktem do Evropy, a jednou z nejdůležitějších tržních plodin na ostrově. 

Ostrov Puerto Rico je díky své  ideální geografické poloze, hornatému terénu a unikátním půdním podmínkám velmi příznivý pro pěstování kávy.

Na počátku 20. století Puerto Rico káva, byla podávána na oficiálních státních večeřích v Bílém domě prezidentu Theodore Rooseveltovi.

Roosevelt který ji nazval jako "velká". Káva papežů a králů se stala také velmi oblíbenou ve Vatikánu.

 

 

 

 

Napište svou recenzi

S odesláním recenze souhlasíte s těmito pravidly, v případě že recenze nebude splňovat naše pravidla publikace, nebude zveřejněná.

Darka coffee předplatné
Kategorie

Pomoc

Darka coffee pomoc

Potřebujete poradit s nákupem?
Tel.: 777 960 088

Darka coffee